19 aug. 2008

Elevii vor avea ventilatoare, apă şi asistenţă medicală permanentă (detalii)

MECT a dispus din nou aplicarea unor măsuri suplimentare

Preocupat de soarta celor peste 54.000 de elevi care vor susţine examenul de bacalaureat, în această perioadă, Ministerul Educaţiei a decis aplicarea unor măsuri „care se impun în situaţie de caniculă”. În primul rând, preşedinţii comisiilor trebuie să asigure ventilaţia corespunzătoare a sălilor de examen, fie cu ventilatoare, fie cu aer condiţionat, fie cu deschiderea concomitentă a uşilor şi ferestrelor. De asemenea, din nici o sală nu trebuie să lipsească „apa potabilă” (minerală, plată, de la robinet sau de la fântână).
Pe lângă obişnuita pază sau vizita patrulelor de poliţie la centrul de examen, în licee trebuie să stea, în permanenţă, personal medical, care să poată oferi primul ajutor elevilor afectaţi de caniculă, emoţii sau stres. Proba practică F la educaţie fizică, care se va desfăşura pe 27 august, trebuie programată începând de la ora 7 dimineaţa. Acolo unde este posibil, proba se va desfăşura în sălile de sport.
Dacă dotările sălilor de sport nu corespund diverselor probe, acestea vor fi susţinute în aer liber, dar vor fi programate în intervale orare în care temperatura permite desfăşurarea lor în condiţii optime. Peste 14.000 de elevi vor susţine proba F, din care 5.527 au ales să susţină examenul la educaţie fizică.

La adresa http://www.edu.ro/index.php/pressrel/10595 gasiti comunicatul de presa al M.E.C.T. privind măsurile suplimentare privind desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat - sesiunea august-septembrie .

Sursa:
http://www.gandul.info/scoala/elevii-vor-avea-ventilatoare-apa-si-asistenta-medicala-permanenta.html?3934;2935972
http://www.edu.ro/index.php/pressrel/10595

Niciun comentariu: