21 aug. 2008

Programul “Cornul şi laptele”, în blocaj la Cluj (detalii)

Elevii din judeţul Cluj ar putea începe şcoala fără să beneficieze de programul “Cornul şi laptele”, iniţiat de pe vremea Guvernului Năstase. Licitaţia Consiliului Judeţean Cluj privind asigurarea acestui program a fost blocată de două societăţi, din pricina categoriei de lapte impuse.
Societăţile Dorna din Vatra Dornei şi Simultan din Timişoara au contestat caietul de sarcini elaborat de Consiliul Judeţean Cluj pentru licitaţia privind programul şcolar “Cornul şi laptele”. “Noi am specificat în caietul de sarcini, conform prevederilor guvernamentale, că solicităm lapte pasteurizat sau iaurt.
Or, cele două societăţi reproşează faptul că am exclus laptele ultrapasteurizat (UHT) şi ne-au contestat caietul de sarcini. în consecinţă, ar trebui să aşteptăm până când Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) ne va trimite un răspuns”, a informat la un post de televiziune local vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Fekete Emoke.
Administraţia judeţeană nu îşi poate permite însă să aştepte cele 30 de zile, aşa cum prevede legea, până când CNSC se va pronunţa, având în vedere că şcolarii îşi vor începe activitatea din 15 septembrie.
“Am vrut să venim în întâmpinarea acestor contestaţii, pentru că este mai convenabil, şi am decis să modificăm caietul de sarcini pentru a permite şi firmelor care oferă lapte UHT să participe la licitaţie. Am trimis deja această notificare către CNSC şi aşteptăm să primim cât mai repede un răspuns pentru a putea continua licitaţia”, a mai spus Fekete.
Liderul Sindicatului Liber al învăţământului Preuniversitar Cluj, Lucia Cojocaru, a învinovăţit autorităţile judeţene pentru faptul că licitaţia care ar trebui să asigure “Cornul şi laptele” în şcoli este în impas.
“Nu pot să spun decât că autorităţile publice sunt dezinteresate, având în vedere că mai sunt doar câteva săptămâni până când copiii încep şcoala. Sunt părinţi care nu au posibilităţi să le asigure copiilor pachetul de zi cu zi la şcoală şi atunci acest program este extrem de binevenit”, a subliniat Cojocaru.
Reprezentanţii Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean au informat că licitaţia privind atribuirea contractului “Cornul şi laptele” pentru şcolile clujene urma să se deschidă în 11 august. După ce reprezentanţii CNSC vor lua act de notificarea Consiliului Judeţean privind modificarea caietului de sarcini, licitaţia ar trebui să poată continua.

Sursa: http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=15550

Niciun comentariu: