21 aug. 2008

Scoala de baschet la Cluj (detalii)

Oficialii de la "U" Mobitelco au ginduri marete in ceea ce priveste dezvoltarea fenomenului baschetbalistic in Cluj-Napoca si nu numai. Acestia au declarat ca au in plan promovarea sportului in rindul tinerilor.

Doua proiecte laudabile
Mircea Cristescu spera ca proiectele clubului sau sa ajute la promovarea si dezvoltarea baschetului
Daca in fotbal prioritatea marilor echipe este performanta imediata si neglijarea tinerelor talente, in baschet lucrurile se desfasoara dupa alte coordonate. Vicecampioni in exercitiu si candidati declarati la titlu in sezonul ce urmeaza, clujenii de la "U" Mobitelco si-au aratat intentia de a demara un program care sa promoveze baschetul in rindul tinerilor inca de la cele mai fragede virste. "Primul proiect de anvergura al nostru este crearea unei scoli de baschet, care se va numi National Basketball Academy si va include peste 350 de copii, incepind cu virsta de 10 ani. Dorim o structura proprie, cu «U» Mobitelco in rol principal, care va acoperi infrastructura, echipamentul pentru copii, antrenorii, cunostintele, dar si partea financiara. De ce facem asta? Pentru ca sportul de masa nu mai exista in Romania. Ca si concept, este o premiera in Transilvania si cred ca si in Romania. Vor exista si burse pentru copii, unii proveniti din familii mai nevoiase, iar pentru altii, dupa incheierea liceului", a declarat presedintele Valentin Nica referitor la respectivul proiect. Mai multe detalii despre acest plan deosebit de ambitios a dat presedintele executiv al clubului, Mircea Cristescu: "Primul pas in proiectul NBA Cluj este parteneriatul cu Scoala "Ion Agirbiceanu", aceasta urmind a avea din toamna prima generatie de copii care in clasa I vor studia baschetul. Dorim sa amenajam si patru terenuri de baschet in curtea scolii, iar vara viitoare sa organizam un festival international". Cristescu a tinut sa dezvolte si o alta idee pe care clubul sau o are in vedere pentru concretizare: "Un alt proiect, dar in viitor, este cel de constituire a unei locatii speciale, o tabara de baschet, care se va numi Basketball Ranch. Mai dorim sa organizam competitii de minibaschet in acea tabara, iar ca o pata de culoare, strazile din acea locatie vor purta numele fostilor jucatori clujeni".

In negocieri cu "Big" Ghita
Oficialii lui "U" Mobitelco le-au mai dat o veste buna fanilor echipei si ai baschetului in general. Ghita Muresan, un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, ar putea reveni la clubul la care a cunoscut numeroase satisfactii inainte de plecarea sa in NBA. "I-am propus functia de presedinte de onoare al clubului nostru si am fi onorati daca ar accepta. Nu a raspuns inca, dar a agreat ideea", a anuntat Valentin Nica. Reamintim ca Ghita Muresan este, printre altele, singurul roman care a activat in campionatul Nord-American de baschet. De asemenea, in luna iulie a acestui an, a fost desemnat cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Gabriel GLUGA
Sursa: http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/scoala_de_baschet_la_cluj_46934.html

Niciun comentariu: