24 sept. 2008

Au sosit primele microbuze scolare!

Zece din cele 31 de microbuze scolare alocate judetului Cluj pentru transportul elevilor din mediul rural au sosit la Cluj, potrivit prof. Arion Virgil Hadrian, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (I.S.J.) Cluj. Acestea au ajuns la Alunisu, Aiton, Sic, Manastireni, Mociu, Recea-Cristur, Suatu, Citcau, Fizesu Gherlii si Taga.
Sarbatoarea olimpicilor Olimpicii clujeni cu rezultate la olimpiadele nationale si internationale si profesorii care i-au pregatit vor fi premiati astazi, 24 septembrie a.c., in Sala de festivitati a Casei Universitarilor, intr-un eveniment organizat la nivel national de catre Cancelaria Primului Ministru in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Evenimentul de premiere a elevilor olimpici face parte din Saptamina Excelentei in Educatie si Cercetare - Sarbatoarea olimpicilor nationali si internationali. Vor primi o diploma si un tricou. Este un gest de multumire si de respect, un gest pur simbolic, un semn de apreciere. Acesti elevi au fost premiati in bani cu sume consistente de catre Consiliul Judetean, in luna mai”, a mentionat inspectorul scolar general al I.S.J. Cluj. Vor fi premiati 220 de elevi din clasele V- XIII si 178 de profesori.
Clasa de excelenta pentru copiii din mediul rural
Aproximativ 24-25 de elevi cu aptitudini exceptionale, din mediul rural, proveniti din familii sarace, vor ajunge intr-o clasa de excelenta constituita prin hotarire de ministru la nivelul fiecarui judet. “Probabil ca nu o sa reusim sa derulam programul din anul acesta, pentru ca e destul de tirziu si trebuie indeplinite mai multe criterii. S-au constituit deja cele doua comisii - una judeteana, care va coordona aceasta activitate, condusa de catre prof. Victoriana Boscaneanu, inspector scolar adjunct, si o comisie de evaluare, condusa de directorul Centrului Judetean pentru Asistenta Psihopedagogica, Marin Plosca. Incercam, prin astfel de demersuri, sa facem o egalizare de sanse intre cele doua medii, urban si rural”, a specificat inspectorul scolar general, prof. Arion Virgil Hadrian. Elevii vor fi selectati din clasa a IV-a pentru a forma o clasa a V-a de excelenta.
Ana-Maria VAIDA
am.vaida@ziarulfaclia.ro

Sursa: http://www.ziarulfaclia.ro/Au-sosit-primele-microbuze-scolare-+16718

Niciun comentariu: