2 sept. 2008

Copiii merg la şcoala, programul “Cornul şi laptele” rãmâne în vacanţã (detalii)

Chiar dacã mai sunt doar douã sãptãmâni pânã la începutul anului şcolar, Consiliul Judeţean Cluj nu a soluţionat încã licitaţia pentru asigurarea programului guvernamental “Cornul şi laptele”.
Prefectul le-a cerut reprezentanţilor administraţiei judeţene sã gãseascã de urgenţã o soluţie. Numai cã reprezentanţii administraţiei judeţene sunt încã în concediu. Prefectul de Cluj, Cãlin Platon, a somat Consiliul Judeţean sã gãseascã de urgenţã o soluţie pentru a asigura şcolarilor “cornul şi laptele”, din 15 septemebrie.
“Având în vedere cã licitaţia de atribuire a contractului pentru acest program guvernamental este blocatã la Cluj, le-am solicitat reprezentanţilor Consiliului Judeţean sã vinã cu o soluţie alternativã astfel încât copiii sã poatã beneficia de corn şi lapte când vor începe şcoala”, a susţinut Platon.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Fekete Emoke , responsabilã de acest program, se aflã încã în concediu. “De abia de mâine (astãzi – n. red.) voi reveni la Consiliul Judeţean şi voi putea sã vãd care este situaţia. Ce pot sã spun este cã noi am fãcut deja demersuri pentru a soluţiona contestaţia depusã de societãţile interesate. Am modificat caietul de sarcini astfel încât şi firmele care livreazã lapte ultrapasteurizat sã poatã participa la licitaţie.
Pentru orice modificare în caietul de sarcini, însã, trebuie sã primim confirmare de la Autoritatea Naţionalã pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Eu sper cã acest rãspuns nu va întârzia, astfel încât sã putem continua licitaţia, iar din 15 septembrie sã putem asigura copiilor corn şi lapte”, a spus Fekete.
Societãţile care au contestat licitaţia Consiliului Judeţean, nemulţumite de condiţiile impuse în caietul de sarcini, sunt Dorna Vatra Dornei şi Simultan Timişoara.

Cosmina FERNOAGÃ
Sursa: http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=15899

Niciun comentariu: