30 sept. 2008

Legea privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, votată în unanimitate de deputaţi

Un număr de 254 de deputaţi şi-au exprimat votul în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.
Deputaţii au dezbătut luni proiectul de lege iniţiat de social-democraţi care prevede majorarea cu cel puţin 50% a salariilor cadrelor didactice. Dezbaterea nu a durat mai mult de jumătate de oră, liderii partidelor politice exprimându-se în favoarea proiectului de lege.
Deputatul liberal Ioan Ghişe vede în proiectul de lege al PSD o "şmecherie electorală".
Ioan Ghişe consideră că PSD s-a folosit de diferite proceduri legislative pentru a aduce în dezbatere acest proiect tocmai în apropiere de campania electorală. "Dacă nu ar fi avut loc întârzieri, Guvernul ar fi putut mări salariile profesorilor din decembrie 2007", a concluzionat Ioan Ghişe.
Proiectul legislativ la care face referire deputatul liberal a trecut de Senat la începutul lunii aprilie şi prevedea ca salariile profesorilor universitari să crească cu 74%, iar veniturile cadrelor didactice din sistemul preuniversitar să se mărească cu 54%.
Dezbaterile au loc după ce Guvernul a anunţat că va majora salariile profesorilor cu 9%, de la 1 octombrie 2008. Decizia a fost luată în urma unei discuţii purtate la Palatul Victoria, cu liderii PSD. Odată cu noua majorare, suma totală care intră în buzunarele profesorilor, într-un singur an, reprezintă 1% din produsul intern brut al României.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: