21 oct. 2008

Învăţământul nu a primit 6% din PIB !!!

„Atitudinea Guvernului României, în urma Deciziei Parlamentului României de majorare a salariilor personalului didactic, ne determină să credem că bugetul alocat învăţământului pentru anul 2008, nu reprezintă 6% din PIB!”, a declarat Aurel Cornea, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I.).
Pentru a proba contrariul, F.S.L.I. solicită M.E.C.T. următoarele:
1. Prezentarea execuţiei bugetare, în conformitate cu prevederile legale, având în vedere faptul că, plăţile pentru mijloacele didactice, lucrările şi investiţiile contractate în acest an, nu au fost efectuate, din cauza lipsei fondurilor , aşa cum am fost sesizaţi de către liderii de sindicat din teritoriu.
2. Prezentarea unui raport din partea comisiei mixte, constituite în baza Acordului semnat de federaţiile din învăţământ cu Guvernul României, în noiembrie 2005, privind modul în care au fost implementate proiectele de investiţii din învăţământ.
„Faptul că sunt judeţe unde nu există fonduri pentru acordarea salariilor pentru luna decembrie a.c., este o dovadă în plus că bugetul alocat învăţământului este mult mai mic decât 6% din PIB”, susţine domnul Aurel Cornea.

Prim-vicepreşedinte F.S.L.I.,
Prof. Simion HANCESCU
Sursa: http://www.fsli.ro/info2008/comunicat_21_10_2008.pdf

Niciun comentariu: