28 oct. 2008

Profesorii ameninţă cu greva generală, după ce Guvernul a decis amânarea majorării salariilor

Sindicaliştii din învăţământ au anunţat, după ce Guvernul a decis amânarea majorării salariilor profesorilor, că săptămâna viitoare vor trece la proteste care vor culmina cu greva generală, a precizat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.
"Prin această decizie democraţia e aruncată la coş, instituţiile fundamentale ale statului de drept, Parlamentul, Curtea Constituţională, Preşedinţia, nu au nicio valoare pentru Guvernul Tăriceanu. Mai mult, din calculele noastre, nici procentul de 6% din PIB nu a fost alocat decât pe hârtie. În aceste condiţii, vom lua poziţie şi vom reacţiona dur", a spus Aurel Cornea.
Liderul FSLI a mai spus că în această săptămână se va întâlni cu reprezentanţi ai profesorilor din toată ţara şi, în funcţie şi de reacţiile celorlalte partide politice, PD-L şi PSD vor trece la proteste. "Programul acestora nu a fost stabilit, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom organiza pichete şi grevă de avertisment, iar dacă nu se iau măsuri vom trece la greva generală", a preconizat Cornea.
Guvernul a adoptat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, amânarea creşterii salariilor profesorilor, până la 1 aprilie, în aşteptarea unei Legi a salarizării bugetarilor.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: