12 oct. 2008

Tăriceanu: Nu sunt bani de majorări salariale, iar românii trebuie să înţeleagă că pot consuma atât cât produc

Fiecare român trebuie să înţeleagă că pe cât producem, atât consumăm, iar România mai mult consumă, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, vineri, referitor la revendicările salariale ale bugetarilor. Pe scurt, nu sunt bani de nicio majorare salarială. Curtea Constituţională poate declara validă legea de majorare a salariilor bugetarilor, dar salariile nu vor creşte, spune premierul. "Cu banii de la buget nu dăm numai salarii", a spus Tăriceanu.
Este obligatoriu din partea ambilor parteneri sociali, Guvern şi sindicat, să se găsească o soluţie pe termen lung a acestei situaţii, nu una izolată. Premierul spune că înţelege aceste revendicări şi le consideră fireşti. E de imaginat că o majorare cu 50% a salariilor profesorilor va conduce la alte revendicări din partea altor angajaţi ai sectorului bugetar.
"Aceste majorări nu sunt sustenabile economic. Nu e o problemă de refuz din principiu, ci mă bazez pe perfoarmanţa economiei. Dacă economia produce mai mult, salariile sunt mai mari. Economia nu creşte din septembrie în octombrie cu 50%. Numai creşterea economiei asigură creşterea salariilor", a declarat premierul.

Sursa: http://www.antena3.ro/stiri/politica/tariceanu-nu-sunt-bani-de-majorari-salariale-iar-romanii-trebuie-sa-inteleaga-ca-pot-consuma-atat-cat-produc_55189.html

Niciun comentariu: