17 dec. 2008

Inspectorii scolari clujeni sunt multumiti de tezele unice

Tezele cu subiect unic din acest an - modalitatea de evaluare si rezultatele elevilor - sunt mai mult decit satisfacatoare. Aceasta este si concluzia reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ). Un sistem de evaluare mai putin stresant pentru elevi.
Potrivit reprezentantilor ISJ Cluj, atat elevii, cat si parintii s-au obisnuit cu acest sistem de evaluare. Inspectorul scolar general, Adrian Harion, sustine ca rezultatele au fost “bune si foarte bune”. “As putea spune ca au fost mai bune decit anul trecut. Lumea s-a obisnuit cu tezele unice si nu le mai contesta. De altfel, noi am facut un studiu de impact la inceputul anului, iar in judetul Cluj ele au fost bine receptionate. Tezele unice au fost o idee buna a Ministerului Educatiei, este o evaluare mai reala decit testele nationale. Elevii se confrunta cu un sistem de evaluare pe care il cunosc - teze au fost de cind lumea - si nu este atit de stresant pentru ei, cum era de exemplu, examenul pe care il dadeau la sfirsitul clasei a VIII-a”, a declarat Adrian Harion. De asemenea, conform reprezentantilor ISJ Cluj, acest sistem de evaluare este mai generos si datorita corectarii lucrarilor, la “prima mina”, de catre profesorii de la clasa.
Rezultate mai bune decit anul trecut la limba si literatura romana
Cu toate ca ultima proba a examenelor a avut loc ieri si, prin urmare, corectarea lucrarilor nu s-a incheiat inca, potrivit ultimelor date, atit notele cit si prezenta la tezele cu subiect unic sint pe placul inspectorilor scolari. Limba si literatura romana este una dintre probele la care elevii clujeni au obtinut note mai mari decit anul trecut. Astfel, din 5.589 de elevi de clasa a VII-a prezenti la aceasta proba, 831 au obtinut note sub cinci. Restul elevilor- 4.758 - au obtinut note peste cinci. In ceea ce ii priveste pe elevii claselor a VIII-a, din cei 5.850 prezenti la aceasta proba, atit in mediul rural, cit si in mediul urban, doar 766 au obtinut note sub cinci. De asemenea, o alta proba la care rezultatele au fost mai bune decit anul trecut este limba materna.
Anul acesta aproximativ 11.000 de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a, din judetul Cluj, au sustinut tezele cu subiect unic.
Anca M. COLIBASANU
Sursa: http://www.ziarulfaclia.ro/Inspectorii-scolari-clujeni-sint-multumiti-de-tezele-unice+20344

Niciun comentariu: