19 dec. 2008

Profesorii asteapta Guvernul cu temele facute

Liderii sindicatului Liber pentru Invatamintul Preuniversitar Cluj spun ca vor insista pe linga noul Executiv sa respecte Legea de majorare salariala votata in octombrie.

Dascalii nu au uitat de temele de vacanta pe care le-au dat guvernantilor. Reprezentantii clujeni ai Sindicatului Liber pentru Invatamintul Preuniversitar (SLIP) spun ca dupa instalarea noului Executiv si dupa Sarbatorile de iarna vor relua negocierile pentru acordarea majorarilor salariale cu 50%.
"Promisiuni avem. Din cite stiu, vom relua punctual negocierile cu viitorul Guvern din ianuarie, pentru ca noi dorim sa se aplice legea in care ni se acordau majorari salariale cu 50% de la 1 octombrie", a declarat pentru monitorul Lucia Cojocaru, presedinta SLIP Cluj. Ea a completat ca, daca se voteaza majorarea bugetului Educatiei la 6% din PIB, noul Executiv nu ar mai trebui sa aiba nici o retinere in aplicarea acestei legi.
"Vom reveni cu forte noi anul viitor si speram sa obtinem plata salariilor retroactiv, cu atit mai mult cu cit cele doua Ordonante de Urgenta ale fostului Guvern care aminau majorarile salariale au fost declarate neconstitutionale si legea de majorare salariala a fost promulgata si de presedintele Romaniei", a adaugat presedinta SLIPC.
Sindicatele din Educatie au fost gata sa demareze greva generala in 18 noiembrie, pentru ca Guvernul a emis doua Ordonante de Urgenta care aminau cresterile salariale. Sindicalistii au renuntat la protest, dupa ce Curtea Constitutionala a dat verdict de neconstitutionalitate ambelor ordonante, si au promis ca vor relua negocierile cu noul Executiv.
Sursa: http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/profesorii_asteapta_guvernul_cu_temele_facute_54571.html

Niciun comentariu: