25 dec. 2008

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu noi proteste în 2009

Sindicaliştii din învăţământ vor ieşi în stradă şi anul viitor, dacă nu vor primi salarii mărite, aşa cum a votat Parlamentul şi cum au promis, de altfel, politicienii în campania electorală. Declaraţia a fost făcută la Realitatea Tv de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea. Asta după ce sâmbătă, ministrul desemnat al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a cam dat înapoi în privinţa majorării cu 50% a lefurilor profesorilor.

"Este o lege de care nu vreau să mă dezic, dar precizez că salarizarea profesorilor din învăţământul preuniversitar nu mai e de 50%, pentru că au fost făcute deja nişte măriri, e de 37% în prezent", a declarat Andronescu.
Sindicaliştii din învăţământ i-au cerut premierului desemnat Emil Boc să facă publică, în mod transparent, situaţia în care se află bugetul ţării, după predarea gestiunii de către Guvernul Tăriceanu. Revendicările lor nu se opresc însă aici.
"Am trecut la darea în judecată a Guvernului României, inclusiv cu colegii de la Spiru Haret, ne-am adresat şi Parlamentului European şi consider că legea ar trebui aplicată de la 1 ianuarie. Dacă guvernul nu se va ţine de cuvânt există riscul ca şi anul acesta şcolar să fie bulversat de mişcări ale profesorilor", a spus Aurel Cornea, preşedinte FSLI.
Şi ministrul desemnat al Muncii, Marian Sârbu promite creşterea salariului minimim cu 60% până în 2012, dar nu ştie dacă poate mări indemnizaţiile pentru creşterea copiilor de la 1 ianuarie. Sârbu dă însă asigurări că va încerca să respecte ce a promis în campania electorală.
"În maxim 5,6 zile, dacă vom fi aprobaţi, vom lua principalele măsuri de natură socială care vor fi finanţate în cadrul programului prezentat pe 15 ianuarie în Parlament", a afirmat Marian Sârbu.


Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: