19 ian. 2009

Majorari sau greva

Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, a declarat acum 2 zile ca ar putea fi acordati mai multi bani doar in cazul in care, in 2009, cheltuielile estimate nu depasesc 34,1% din PIB. Surse oficiale au declarat pentru NewsIn ca bugetul Educatiei in acest an nu va fi mai mare de 4% din PIB.

Pina ce Guvernul isi spune lectia de economie, 5.000 de dascali clujeni vor sa-si recupereze banii retroactiv pentru majorarile salariale obtinute prin Lege in octombrie in instanta.
"In cursul saptaminii viitoare (saptamina aceasta - n.r.) vom finaliza dosarele si vom depune la Tribunalul Cluj actele pentru obtinerea majorarilor salariale retroactiv", a declarat ieri pentru monitorul presedinta Sindicatulul Liber din Invatamintul Preuniversitar Cluj (SLIPC), Lucia Cojocaru. Profesorii clujeni asteapta majorarile salariale votate in Parlament in 2008. Cojocaru a spus ca nu este o noutate alocarea a 4% din PIB sistemului de invatamint. Ea a punctat ca si in 2008 procentul de 6% din PIB pentru Educatiei a fost rectificat negativ.
"Si in 2008 s-a ajuns tot la 4% din PIB, in urma celor doua rectificari negative. Asta nu ar fi o problema. In conditiile in care s-ar renunta la investitii si majorarile s-ar face doar pentru invatamintul preuniversitar, banii ar fi suficienti. Este vorba de acordarea de majorari salariale cu 33%", a spus Lucia Cojocaru. Reprezentantii dascalilor clujeni spun ca nu exclud greva generala, daca majorarile salariale promise nu le vor ajunge in buzunare, conform legii. "Deocamdata asteptam cifrele exacte, dar nu excludem greva generala, daca vom fi nemultumiti", au comentat surse oficiale pentru monitorul.
Sursa: http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/majorari_sau_greva_56186.html

Niciun comentariu: