15 ian. 2009

Ordonanta 230/2008 loveste in personalul nedidactic si didactic auxiliar din invatamint

Situatia profesorilor pensionari clujeni, care trebuie sa opteze pentru pensie sau salariu este inca in stand-by. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ), din semnalele primite pina in momentul de fata, "acestia vor dori sa ramina in sistemul platii cu ora, pentru ca este vorba totusi de o suma considerabila ce depaseste nivelul pensiei pe care o au. Am inteles ca va mai fi o intilnire, la nivelul Ministerului, cu sindicatele si urmeaza sa se negocieze inclusiv aminarea aplicarii ordonantei pentru invatamint, in sensul de a-i pastra pe cei care doresc sa lucreze, schimbindu-le, evident, decizia de cumul si urmind sa fie platiti, indiferent de numarul orelor pe care le aveau, cu ora", sustine Inspectorul scolar general adjunct, Marinela Marc. In judetul Cluj sint aproximativ 300 de profesori pensionari care lucreaza in regim de cumul sau plata cu ora. Din acestia, 100 au norma intreaga si sint invatatoare si educatoare, iar restul au doar citeva ore.
Situatia este neclara insa, in ceea ce ii priveste pe angajatii care fac parte din personalul nedidactic si didactic auxiliar din invatamint. Aceasta pentru ca aici exista, se pare, multi care lucreaza cu norma intreaga. "Ma refer la soferi sau la cei care lucreaza in intretinere. Salariile sint mici, iar scolile angajeaza greu aici persoane care isi doresc sa lucreze pentru aceste salarii mici. Probabil ca tot in acest sistem de contract prestari servicii sau conventie civila. In ideea ca vor fi majorari salariale care sa se simta si la nivelul personalului didactic neauxiliar sau nedidactic, probabil ca vor fi atractive si aceste posturi", adauga Marinela Marc.

Anca M. COLIBASANU
Sursa: http://www.ziarulfaclia.ro/Ordonanta-230-2008-loveste-in-personalul-nedidactic-si-didactic-auxiliar-din-invatamint+21208

Niciun comentariu: