7 ian. 2009

Profesorii clujeni cer 6% din PIB pentru salarii

Cadrele didactice din toata tara se asteapta sa primeasca 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru acest an si, in acest fel, sa se aplice legea majorarii salariilor cu 50 de procente.
In acest sens, presedintii celor patru federatii din invatamant se vor intalni maine cu noul Ministru al Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), Ecaterina Andronescu, pentru a purta mai multe discutii legate de aplicarea legii salarizarii din invatamantul preuniversitar.
Astfel, discutiile vor avea loc intre MECT si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), “Spiru Haret”, “Alma Mater” si Federatia Educatiei Nationale.
“La nivelul celor patru federatii se va discuta despre legea salarizarii si aplicarea ei. Asteptam sa se voteze legea bugetului pe anul 2009, prin care sa primim 6% din PIB. Abia atunci vom vedea care sunt pasii urmatori. Inca nu stiu daca aceasta intalnire de maine va fi una informala sau una de lucru”, a declarat Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean, afiliat FSLI.
Aceasta a precizat ca, in functie de rezultatele discutiei de maine de la MECT, federatiile vor decide negocierile care vor avea loc in continuare, intre liderii de sindicat. Astfel, dupa aceasta intalnire, liderii de sindicate din toata tara vor organiza o noua intalnire in Bucuresti, pentru a lua mai multe hotarari in legatura cu majorarea salariilor profesorilor.

Ioana Babos
Sursa: http://www.citynews.ro/cluj/stiri/din-oras+10/profesorii-clujeni-cer-6-din-pib-pentru-salarii+31339/

Niciun comentariu: