4 mar. 2009

Informare FSLI 04.03.2009

Astăzi, 4.03.2009, la sediul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale a avut loc reuniunea grupului de lucru privind discutarea Legii de salarizare unitară a personalului bugetar. La această întâlnire, din partea C.S.D.R., a participat prim-vicepreședintele F.S.L.I., Simion Hancescu.
Cu această ocazie s-a convenit ca toate principiile de bază ale legii unitare de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, stabilite între confederațiile sindicale și Guvernul-Tăriceanu în luna noiembrie 2008, să stea la baza acestei legi.
De asemenea, s-a stabilit că acest grup de lucru se va întâlni săptămânal, până la finalizarea acestui proiect de Lege.
Tot astăzi, 4.03.3009, la sediul M.E.C.I. a avut loc o nouă întâlnire a comisie de negocierea a C.C.M.U.N.R.I., prilej cu care reprezentanții federațiilor sindicale au anunțat oficial conducerea ministerului că negocierile acestuia se vor amâna, până la momentul eliminării din proiectul ordonanței de urgență a dispozițiilor care afectează drepturile elevilor, studenților și personalului din învățământ referitoare la anumite sporuri și alte drepturi.
Urmare a faptului că M.E.C.I. a modificat planurile de învățământ, fără consultarea partenerilor de dialog social, reprezentanții F.S.L.I. prezenți la această întâlnire – doamna Ioana Purcărea și domnul Liviu Marian Pop - au solicitat anularea acestor ordine și discutarea lor în ședința Comisiei de Dialog social, care va avea loc marți, 10 martie 2009. Totodată, s-a cerut elaborarea de către M.E.C.I. a unui studiu de impact și a unei notei de fundamentare care să stea la baza modificării planurilor de învățământ.
Vă rugăm ca, în regim de urgență, să ne trimiteți observații la aceste ordine, care sunt postate pe site-ul M.E.C.I.

Departament Comunicare,
Claudia PUZDREA

București, 04.03.2009

Niciun comentariu: