10 apr. 2009

Ecaterina Andronescu: Rectificarea bugetară nu înseamnă disponibilizări şi sperăm să ne recuperăm banii

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, pentru NewsIn, că bugetul Educaţiei va fi redus cu 811,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă fondul pentru indexarea cu 5% a salariilor profesorilor, şi a subliniat că nu se vor face disponibilizări în sistem, iar majorările vor fi recuperate în septembrie.
"Cele 811,9 milioane de lei nu înseamnă disponibilizări sau scăderea salariilor, ci reprezintă fondul pentru indexarea de 5% (prevăzută iniţial pentru aprilie, n.r.) , pe care sperăm să îl recuperăm în septembrie. Este adevărat că nu se iau bani doar de la salarii, ci şi de la investiţii, dar sumele sunt mici şi se referă numai la sectoare unde pot fi înlocuite cu fonduri europene din programe de finanţare", a explicat, vineri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Surse sindicale spun că ultima variantă de rectificare, care prevede şi diminuarea bugetului Educaţiei, urmează să fie aprobată sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, "pentru că de ea depinde şi acordul cu FMI".
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat joi că Ordonanţa de punere în aplicare a acordului cu FMI şi Banca Mondială va fi discutată într-o şedinţă de Guvern sâmbătă, adăugând că documentul va conţine şi o anumită rectificare bugetară.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: