16 apr. 2009

Profesorii clujeni s-au pronunţat pentru blocarea tezelor naţionale

Majoritatea profesorilor clujeni membri ai Sindicatului Liber din Învăţămîntul Preuniversitar s-au declarat pentru declanşarea unor acţiuni sindicale de protest care să debuteze cu un miting la Bucureşti şi să culmineze cu blocarea tezelor naţionale şi a examenului de Bacalaureat.
“Am centralizat pînă acum răspunsurile a aproximativ 80 la sută din membrii de sindicat şi majoritatea acestora sînt pentru declanşarea unor acţiuni de protest care să culmineze cu o grevă generală. Săptămîna viitoare ne vom întîlni, la Bucureşti, cu reprezentanţii celorlalte confederaţii sindicale din învăţămîntul preuniversitar pentru a stabili un calendar comun al protestului”, a precizat Lucia Cojocaru, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţămîntul Preuniversitar Clujean.
Principalele revendicări ale sindicaliştilor din învăţămînt sînt aplicarea legii referitoare la majorările salariale, consultarea sindicatelor în elaborarea legii privind descentralizarea învăţămîntului şi o continuitate a reformei în educaţie. “Am aşteptat foarte multe de la întîlnirea de săptămîna aceasta cu preşedintele Traian Băsescu şi nu am primit altceva decît vorbe, declaraţii şi promisiuni. Nu mai putem sta să ne uităm cum îşi bat alţii joc de noi. Sîntem hotărîţi să ne obţinem în stradă drepturile care sînt de fapt ale noastre, prin lege”, a încheiat Lucia Cojocaru.
Maria GATEA

Niciun comentariu: