1 apr. 2009

REFERENDUM ÎN ŞCOLI - Miting, greva generala pe perioada tezelor unice sau boicotarea examenului de bacalaureat

La una din aceste forme de protest vor recurge sindicalistii din invatamantul preuniversitar daca Ministerul Educatiei continua sa nu tina cont de dorintele lor. Maniera in care dascalii vor atrage atentia ca s-au saturat de promisiuni neonorate este stabilita chiar in aceste zile, cu ocazia unui referendum.
Profesorii sunt nemultumiti ca legea care le majoreaza salariile cu 50 la suta, votata inaintea alegerilor parlamentare, nu se aplica. De asemenea, ei sunt suparati ca ministrul educatiei modifica programa fara sa-i consulte, dar si ca descentralizarea invatamantului da putere de decizie primăriilor in numirea directorilor de scoli.
Sindicalistii vor sa recurga la proteste deoarece initiativele lor de-a purta un dialog constructiv cu ministerul au esuat. Sindicalistii isi leaga sperantele de data de 13 aprilie, cand se vor intalni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu. Daca nu vor obtine nici de aceasta data un raspuns favorabil, ei au de gand sa recurga la forma de protest decisa in urma referendumului: miting, greva generala in perioada tezelor unice sau boicotarea examenului de bacalaureat.

Sursa: www.realitateacluj.ro

Niciun comentariu: