6 mai 2009

ACORD 6 mai 2009

Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Educatiei Nationale, Federatia Sindicatelor Independente din Invatamant "Spiru Haret" Spiru Haret” si Federatia Nationala Sindicala ”Alma Mater”, în urma dezbaterilor, au convenit asupra urmatoarelor:

1. Resursele alocate Educației prin buget, vor fi asigurate de Ministerul Finanțelor Publice, fără a afecta nivelul veniturilor salariale pe anul 2009.
2. Constituirea, în cursul lunii mai a.c. prin Ordin al M.E.C.I., a Comisiei de Monitorizare pentru evaluarea modului în care s-au realizat și se vor realiza cheltuielile de investiții în educație.
3. Definitivarea principiilor și calendarului privind descentralizarea, conform anexei 1.
4. Menținerea titularizării în sistemul național de învățământ și în viitoarele legi ale educației.
5. Preluarea în corpul Legii salarizării unitare a sistemului bugetar, a unui model european de ierarhizare a categoriilor de bugetari. M.E.C.I. va susține plasarea cadrelor didactice cât mai aproape de vârful ierarhiei.
6. Proiectele și programele de cercetare aflate în derulare se continuă prin alocarea corespunzătoare a creditelor bugetare aprobate și prin utilizarea creditelor de angajament.
7. M.E.C.I. și partenerii sociali încep dezbaterile pe legile învățământului la data de 15 mai a.c.
8. Asigurarea finanțării pentru anul școlar 2008-2009 a numărului de beneficiari ai bursei ”Bani de Liceu”.
9. Suspendarea grevei anunțate.
10. În cazul în care nu se vor respecta termenii acestui acord, sindicatele din învățământ își rezervă dreptul de a relua acțiunile de protest.
Ministerul Educatiei, Ceretarii si Inovarii, Ministru Ecaterina Andronescu
Ministerul Finantelor Publice, Ministru Gheorghe Pogea
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministru Marian Sarbu
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Presedinte Aurel Cornea
ALMA MATER, Presedinte Razvan Bobulescu
FEN, Secretar General Constantin Ciosu
FSII Spiru Haret, Presedinte George Isvoranu

Niciun comentariu: