5 mai 2009

GREVA SE SUSPENDA DEOARECE M.E.C.I. A REPROGRAMAT DATA TEZELOR UNICE

Stimati colegi,
GREVA programata pentru azi, 5 mai 2009 se suspenda, deoarece M.E.C.I. a modificat data sustinerii tezei unice la limba si literatura romana.
Spram ca ati urmarit stirile de ultima ora ale zilei de luni, 4 mai 2009, si ati luat la cunostinta care au fost ratiunile ce au dus la suspendarea grevei. Nu este o iesire din conflict aceasta suspendare. Trebuie sa dam crezare celor transmise prin comunicatul celor patru federatii din invatamant.
Din pacate, politicienilor, care au promis respectarea Legii 221/2008, Domnului Presedinte Traian Basescu, le pasa prea putin de rectificarea negativa a bugetului invatamantului. Si pentru ca si parintii ne acuza de lipsa de bun simt si ne ameninta cu darea in judecata, credem ca e bine sa mai facem acesata ultima incercare de credibilitate a celor care doresc sa dezamorseze acest conflict.
Va adresam rugamintea de a astepta rezultatele negocierilor de miercuri, 06.05.2009 si in functie de asta sa hotaram daca facem greva de o zi sau nu.
Alaturat, postam declaratia d-lui decretar general al F.S.L.I., prof. Liviu Pop, prezent la intalnirea de ieri, 4 mai 2009, cu reprezentantii federatiilor sindicale, cu d-na ministru Ecaterina Andronescu si cu dl. ministru Gheorghe Pogea:
"Faptul ca ministrul educatiei a modificat data tezei unice ne-a obligat si pe noi sa nu facem maine greva. Este decizie a referendumului ca boicotam tezele unice, iar maine nu mai avem teza unica. Intalnirea de joi va confirma sau nu daca in data de 7 mai se va face sau nu greva, evident dupa consultarea birourilor operative. Asta daca nu decaleaza iarasi datele. Am postat si comunicatul comun, care reprezinta o sinteza a ceea ce s-a discutat azi.
Ceea ce va pot spune e ca mandatul nostru era acela de a nu ceda si asta am facut azi. In conditiiile in care tezele nu se mai dau maine si sunt reprogramate pe 7 mai, nu rezolva tensiunea din sistem. In acelasi timp stiu ca semnalul de solidaritate din scolile din tara faceau ca maine sa fie o greva bine sustinuta (...). Acest lucru demonstreaza ca suntem o forta.
Zilele de maine si poimaine pot clarifica situatia: maine la ora 10.00 la sediul M.E.C.I va avea loc Sedinta Comisiei de Dialog Social cu privire la modificarile aduse metodologiilor si evident se va aborda si problema de azi, iar la ora 12.00 la sediul Ministerului Muncii vor avea loc discutii la Legea salarizarii unitare. Pentru data de 6 mai, ora 10.00, la sediul FSLI este programata sedinta reunita a birourilor operative ale federatiilor din invatmant unde sunt asteptati si primul ministru, ministrul muncii, ministrul finantelor si ministrul educatiei. Declaratia de azi a domnului presedinte Basescu nu vreau sa o comentez decat ca IN ROMANIA NU MAI EXITA DORINTA DE REFORMA IN SISTEM."
PREZIDIUL SLIPC

Niciun comentariu: