28 mai 2009

INFORMARE

În data de 28 mai 2009 a avut loc la sediul FSLI întâlnirea de lucru a Departamentului învăţământ preprimar şi primar din cadrul FSLI, coordonat de domnul vicepreşedinte Mihai Dima. Au participat reprezentanţi desemnaţi de organizaţiile afiliate din ţară şi municipiul Bucureşti, precum şi membri AgiRO, cu statut de invitaţi.
Din partea FSLI au fost prezenţi preşedintele Aurel Cornea, primvicepreşedintele Simion Hancescu, secretarul general Liviu Marian Pop, iar vicepreşedintele Mihai Dima, responsabilul acestui departament, a moderat discuţia.
În urma dezbaterilor, s-au desprins următoarele propuneri, care vor fi susţinute la nivel de ministere de către reprezentanţii FSLI:
La studii egale să fie salarizare egală.
Să existe doar funcţiile didactice de învăţător/ educatoare şi profesor, eliminându-se referirile la ciclu de învăţământ. (preprimar, primar, gimnazial, liceal).
Să se echivaleze încadrările actuale, astfel:
- Să fie încadraţi ca învăţător/ educatoare absolvenţii liceelor pedagogice.
- Să fie încadraţi ca profesori SSD: actualii institutori II şi absolvenţii de liceu+şcoală postliceală pedagogică.
- Să fie încadraţi ca profesor S absolvenţii de studii de lungă durată, precum şi absolvenţii ciclului I Bologna.
F.S.L.I. să susţină poziţionarea cât mai sus a personalului din învăţământ pe grila de salarizare unică, conform Acordului semnat în data de 6.05.2009 cu reprezentanţii Guvernului.
Menţinerea şi în viitoarea legislaţie a încadrării pe post a personalului didactic din învăţământul preprimar şi primar.
Modalitatea de calcul a orelor suplimentare efectuate în învăţământul preprimar şi primar să fie aceeaşi cu cea aplicată profesorilor.

VICEPREŞEDINTE FSLI,
Mihai DIMA

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi ceva "la studii egale salarii egale" dar 4 ani (S) sunt egali cu 3 ani (studii Bologna I)?
Parca nu asa zice matematica...
Ar fi Bologna + Master 1,5-2 ani...altfel prea seamana cu fostul institut de 3 ani.
Ce ziceti?
Ne cam dam in barci si sa nu pierdem!
Si asa au unii cate o facultate de nu are nicio legatura cu invatamantul si se declara (legal, de altfel) INSTITUTORI. Cred ca era normal ca institutorul sa aiba o facultate cu specific de invatamant/didactic si nu cu turism, petrol, gaze, agricultura ...
Atunci da, salariu de profesor, dragilor!

Anonim spunea...

Aceeasi programa au urmat si ei( absolventii facultatilor de 4 ani) si noi (licentiati PIPP). Desi ar fi trebuit descongestionata materia pentru prima promotie a ciclului I Bolognia, ea a fost doar condensata in mai putine semestre iar finalizarea studiilor s-a realizat tot prin examen de licenta, singura diferenta a fost faptul ca fiecare examen a avut pentru noi o plaja de studiu mai larga, respectiv o dificultate sporita