4 mai 2009

Sindicalistii din invatamant se intalnesc astazi cu Ministrul Educatiei

Sindicaliştii din învăţământ, care se vor întâlni, astazi, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi cu cel al Finanţelor, Gheorghe Pogea, au declarat că sunt dispuşi să renunţe la grevele programate în zilele tezelor unice numai dacă se creează premisele respectării legile în vigoare.
Potrivit sindicaliştilor, întâlnirea anunţată pentru ora 12.00, la Ministerul Educaţiei, vine mult prea târziu şi nu se aşteaptă, din partea guvernanţilor, la alte răspunsuri decât cele de până acum. "Nu renunţăm la grevă decât dacă suntem asiguraţi că se respectă legile în ţara asta, pentru că, pe lângă anularea în mod nencostituţional a legii majorării salariilor cadrelor didactice, guvernul a dat o serie de ordonanţe nejustificate şi abuzive. Ne referim la ordonanţa prin care sunt demişi inspectorii generali şcolari, prin care se legiferează politizarea învăţământului, la ordonanţa rectificării bugetare. Să ne explice şi nouă miniştrii cum se pot încadra într-un buget de salarii mai mic decât este necesar fără să scadă lefurile şi fără să reducă din personal", a precizat, pentru NewsIn, secretarul general FEN, Constantin Ciosu.
Acelaşi punct de vedere îl are vicepreşedintele FLSI, Simion Hâncescu. "Mâine (luni - n.r.) vom discuta, probabil, despre rectificarea bugetară. Degeaba spune ministrul Andronescu că nu se fac disponibilizări şi nu scad salariile.

Niciun comentariu: