27 iun. 2009

Guvernul a suspendat ajutorul de 200 de euro pentru PC-uri

Guvernul a suspendat in sedinta de miercuri programul prin care elevii si studentii din familii cu venituri reduse primesc 200 euro de la stat pentru cumpararea unui PC.
Potrivit lui Valentin Negoita, presedintele asociatiei distribuitorilor de echipamente IT, APDETIC, acest program n-ar trebui privit ca o cheltuiala, ci ca o investitie in pregatirea fortei de munca. “E trista situatia, personal nu ma asteptam, dar privind situatia bugetului, constrangerile bugetare au dus la cheltuieli mai mici. Elevii sunt victime colaterale ale crizei, intrucat nu vor mai avea sansa sa cumpere un PC, chiar daca acestea s-au ieftinit”, a spus Negoita, citat de Mediafax. Potrivit oficialului, prin acest program au fost achizitionate anual intre 35.000 si 40.000 de PC-uri.
Ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a motivat decizia prin faptul ca jumatate din cele 44.000 de cereri au fost depuse de catre elevii care declara "un venit zero" pe membru de familie. "Acest fapt indica un viciu al legii, deoarece, în mod normal, si familiile cele mai sarace beneficiaza macar de un ajutor social, astfel ca venitul declarat nu poate fi zero. În aceste conditii s-a decis suspendarea aplicarii prevederilor Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimularii achizitionarii de calculatoare, pentru revizuirea criteriilor de eligibilitate si un control amanuntit al situatiei", a declarat Andronescu.
Alina Munteanu
D.E.

Niciun comentariu: