19 iun. 2009

FSLI respinge oferta Ministerului Educaţiei pentru plata la Bacalaureat

FSLI a respins oferta Ministerul Educaţiei pentru plata la Bacalaureat. Ministerul a propus reducerea cu 50% a sumelor pentru profesori.
"Federaţia noastră nu acceptă ca membrii noştri de sindicat să fie umiliţi, primind pentru o activitate ce implică responsabilităţi majore, sume derizorii de 2 sau 4 lei, în condiţiile în care unii miniştri ai Cabinetului BOC - doamna Monica Iacob Ritzi şi domnul Adriean Videanu – cheltuie iresponsabil, în plină criză economică, sume exorbitante, prin organizarea de acţiuni festive sau prin acordarea de salarii de lux pentru personalul anumitor companii ale statului", a precizat FSLI într-un comunicat de presă.
FSLI consideră că în situaţia în care examenul naţional de bacalaureat din această vară va fi afectat, prin neparticiparea personalului didactic, responsabilitatea revine în exclusivitate ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea şi primului - ministru Emil Boc,. "Ei sunt adevăraţii vinovaţi pentru bugetul insuficient al învăţământului", se spune în comunicat.
Reprezentanţii FEN au acceptat oferta ministerului pentru plata profesorilor la Bacalaureat.
Şi ministrul Educaţiei s-a arătat nemulţumită de sumele pe care le are la dispoziţie pentru plata dascălilor la Bacalaureat.

Niciun comentariu: