3 iun. 2009

INFORMARE

În data de 3 iunie 2009, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării au continuat discuţiile între reprezentanţii M.E.C.I. şi cei ai federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură învăţământ pentru întocmirea unei grile de salarizare care urmează sa fie propusa în legea de salarizare unitară în sistemul bugetar.
Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a propus astăzi o grilă de salarizare pentru personalul didactic auxiliar, cu care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu este de acord, pentru că nu se respectă principiul “salarii corespunzătoare studiilor” şi nu este o grilă corelată cu cea a personalului didactic.
FSLI a solicitat o repoziţionare a încadrării învăţătorilor, în sensul aşezării mai sus pe grila de salarizare. Urmează ca acest lucru să fie realizat de reprezentanţii ministerului educaţiei, care va modifica şi grila propusă pentru personalul didactic auxiliar.
Reprezentanţii FSLI au cerut ministerului educaţiei să pună la dispoziţia federaţiei noastre o situaţie a cheltuielilor de personal, detaliată pe salarii de încadrare şi categorii de sporuri. Am solicitat acest lucru pentru a analiza ponderea sporurilor în totalul cheltuielilor de personal.
S-a propus o nouă întâlnire pentru a clarifica toate aceste probleme, în ziua de marţi, 9 iunie 2009.
DEPARTAMENT COMUNICARE FSLI,
Claudia PUZDREA

Niciun comentariu: