25 sept. 2009

Sporurile profesorilor vor fi acordate şi în perioada septembrie - decembrie 2009

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării face precizarea că, în perioada septembrie - decembrie 2009, se vor acorda sporurile pe care profesorii le primeau până în prezent.
Drepturile la care fac referire unele adrese ale confederaţiilor sindicale din domeniul educaţiei naţionale se regăsesc atât la pct. 12 al art. 49, care prevede abrogarea unor acte normative la trei zile de la publicarea legii salarizării unitare, cât şi la pct. 40 al art. 48 al aceleiaşi legi, care prevede abrogarea unor drepturi la data de 1 ianuarie 2010.
Constatând eroarea materială, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale s-au operat corecţiile necesare, la solicitarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Astfel, prevederile de la pct. 12 al art. 49 au fost preluate la pct. 40 al art. 48, care menţionează abrogarea unor acte normative începând cu data de 1 ianuarie 2010.
BIROUL DE PRESĂ

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stimati colegi, sa nu ne lasam, amagiti de promisiuni. Am patit-o si cu lege "declarata constitutionala" (Legea 221, ce trebuia aplicata de la 1,10,2008). Mai putem crede in promisiun? Cum de nu si-a dat seama MECI, MMPS, de"eroarea comisa" de anulare a sporurilor personalului din invatamant pe perioada septembrie-decembrie 2009? Numai dupa sesizarea sindicatelor, ca asta e adevarul a vazut greseala? Da ce a pazit si MECI de a lasat sa ajunga la presedinte si la Parlament "propunerea gresita" a ministerelor care au gandit-o? Nu mai putem crede nimic, nici chiar dupa ce vom vedea "Legea noua a salarizarii slujbasilor platiti din fonduri publice", aparuta in MO! Doar cand vom vedea slariile noastre in octombrie 2009, nemodificate, poate atunci. Dar din ianuarie 2010 cum vor fi salariile noastre? Premierul a promis ca nu ni se vor diminua salariile din ianuarie 2010, dar
n-a facut referire la "veniturile naoastre", care dupa noua grila, vor scadea considerabil. Nu e momentul sa dezarmam acum. Trebuie sa fim uniti si sa respectam calendarul miscarilor noastre de protest pana in momentul cand vom avea certidudini!