28 ian. 2010

FSLI solicita convocarea de urgenta a Comisiei de Dialog Social pentru a stabili specializarile universitare in profil pedagocic


2 comentarii:

renata spunea...

Sunt cotizanta FSLI de 17 ani, invatatoare, absolventa a Scolii Postliceale Pedagogice si a Facultatii de Psihologie. Solicit reprezentantilor FSLI care vor fi prezenti in Comisia de Dialog Social, care am inteles ca se va intruni miercuri 3 februarie 2010 sa sustina completarea ordinului in cauza, astfel ... dupa cuvintele "absolventii lic pedagogice" sa se adauge "sau scoli echivalente", intrucat Centralizatorul oficial prevede echivalenta intre absolventii lic pedagogic si cei ai scolii postlic pedagogice ca formare intiala pt functia de invatator. Altfel ... ar fi o discriminare pt care ar trebui, iarasi, sa ne taram prin tribunale. Chiar nu se poate da un act legislativ cu adevart echitabil??? Am speranta ca cei in situatia mea vor fi reprezentati cu adevarat in aceasta comisie de catre cei pe care ii platim de 20 de ani.

vioara spunea...

Stimaata colega Renata,
Imi displace modul cum abordati problema in privinta "platii celor care va reprezinta". Oare chiar nu ati realizat de 20 de ani incaoace cate beneficii ati inregistrat prin "aceasta reprezentare?" V-as aminti doar cateva: diferentele salariale pe trei ani in urma potrivit Legii 128/1997 si prin asta calculul corect al salariului de-atunci si pana in prezent, adica din 2003,redcerea normei cu 2 ore/plata cu ora pentru colegii invatatori/educatoare, institutori posesori ai gradului didactic I si vechime peste 25 de ani, conform art.45. al aceleasi legi, indemnizatia de 10% de conducator de clasa, si exemplele mai pot continua...nici nu mai pun castigurile in instanta de ultima ora pe Legea 221, 220, din nou pe legea 128, art. 50, calculul corect al vechimii pentru colegii intrati in categoriile superioare de vechime... Fiti sigura ca si in problema ce o aduceti in discutie dumneavoastra am solicitat inca inainte de aparitia Legii 387/2009 si dupa, lamuriri, exact cum spuneti dumneavoastra. Cu siguranta participantii nostri la Comisia de dialog social vor solicita si cu aceasta ocazie lamurirea acestei situatii.