18 feb. 2010

Comunicat FSLI

Biroul Operativ al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a analizat consecințele generate de prevederile actelor normative care vizează sistemul de învățământ elaborate de Guvernul Boc în ultima perioadă și a constatat următoarele :
- Aplicarea OUG nr. 114 / 2009 privind unele măsuri financiar – bugetare, se face haotic și pompieristic, existând situații în care unele inspectorate școlare fac abuzuri care vor afecta atât elevii cât și salariații din învățământ.
- Fondurile destinate cheltuielilor de personal pentru anul 2010 stabilite pe baza standardelor de cost pe elev / preșcolar sunt insuficiente, deoarece formula de calcul pe baza căreia sau stabilit aceste costuri nu ține cont de realitățile din țara noastră.
- Veniturile salariale în luna ianuarie 2010 pentru majoritatea angajaților din învățământ au scăzut, aceasta fiind consecința prevederilor Legii nr. 330 / 2009 privind salarizarea unitară și a OUG nr. 1 / 2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora.
- Creșterea vârstei de pensionare propusă de Guvernul României în Legea pensiilor este o măsură aberantă și profund inumană, având în vedere speranța de viață în România.
De asemenea, Biroul Operativ al F.S.L.I. a constatat că reprezentanții din conducerea M.E.C.T.S. manifestă o totală lipsă de transparență în ceea ce privește elaborarea unui nou Proiect privind Legea Educației Naționale și Statutul personalului didactic.
Totodată, Biroul Operativ al F.S.L.I consideră că Notele M.E.C.T.S. 115 / 2010 și 08/72/2010 înaintate unităților de învățământ prin care se indică modul în care trebuie aplicate sentințele judecătorești definitive și executorii referitoare la Legea nr. 221 / 2008, sunt grave abuzuri săvârșite de funcționari ai acestui minister, care își permit să semnează astfel de hârtii fără acoperire legală.
În aceste condiții, Biroul Operativ al F.S.L.I. a luat decizia ca, în timpul cel mai scurt, să fie convocat Colegiul Național al Liderilor pentru a stabili și anunța calendarul acțiunilor de protest care urmează a fi declanșate începând din luna martie a.c.

PREŞEDINTE,
Prof. Aurel CORNEA
București, 18.II.2010

Niciun comentariu: