1 feb. 2010

Sindicalistii, nemultumiti ca nu sunt consultati

Sindicalistii din invatamant sunt nemultumiti de faptul ca nu au fost invitati la discutiile referitoare la reducerea posturilor din educatie, care au avut loc ieri (28.01.2010) intre conducerea Prefecturii Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj. De altfel, acestia considera ca nu este corect ca modificarile care au loc la nivelul sistemului educational sa se ia fara consultarea sindicatelor.
"Noi aflam mereu deciziile Inspectoratului pe cale informala si niciodata nu suntem invitati la discutii despre problemele din sistem. Despre intalnirea de ieri, ni s-a motivat ca nu s-a stabilit inca un plan exact, totul fiind la nivel de discutii si de aceea nu am fost invitati si noi", a declarat Lucia Cojocaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj.
Sindicalistii si-au aratat de mai multe ori nemultumirea cu privire la comasarea unor scoli din mediul rural si spera sa se respecte decizia Ministerului Educatiei ca numarul maxim de elevi sa nu depaseasca 25 elevi la clasele I-IV si 30 la clasele V-XII. "Sper sa nu apucam iarasi vremurile cand predam la o clasa de 38-40 elevi", a mai afirmat Lucia Cojocaru.
Sindicatele ar urma sa picheteze Ministerul Educatiei saptamana viitoare, nemultumiti de calculul salariilor, dar in 9 februarie va avea loc o intalnire intre toate sindicatele din invatamant pentru stabilirea calendarului actiunilor de protest si a tuturor revendicarilor.

Gabriela Dragota

Niciun comentariu: