1 oct. 2010

Sindicatele Europei au protestat fata de masurile de austeritate

Peste 100 de mii de persoane din întreaga Europă (sindicalişti, activişti din mişcările sociale, ONG-uri, cetăţeni) au participat la mitingul EuroDemo de la Bruxelles, organizat de Confederaţia Europeană a Sindicatelor (ETUC-CES), în data de 29 septembrie.
Confederaţia Sindicatelor Democratice din România a participat la această manifestaţie cu o delegaţie, din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Mitingul s-a desfăşurat sub tema: "Nu austerităţii, prioritate pentru locuri de muncă şi creştere economică! "
Comitetul executiv al ETUC-CES consideră că măsurile economice de austeritate, luate sau impuse statelor din Europa, au ca efect adâncirea recesiunii şi creşterea numărului de şomeri. Membrii ETUC-CES consideră că guvernele neoliberale şi instituţiile Uniunii Europene împreună cu FMI încearcă să oblige populaţia ţărilor europene să plătească pentru criza economică. Sindicaliştii au respins reducerea salariilor şi au cerut aplicarea unor măsuri concrete care să combată sărăcia.
Printre lozincile scandate la EuroDemo au fost: 'Nu Planurilor de Austeritate in Europa!', 'Noi nu platim pentru Criza voastra!', 'Pentru Crestere si Dezvoltare!', 'Pentru o Europa Socială!'.

Departament Comunicare FSLI

Niciun comentariu: