15 dec. 2010

Guvernul calcă în picioare salarizarea bugetarilor

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu este de acord cu angajarea răspunderii guvernamentale pe Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi nici pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.
F.S.L.I. atrage atenţia opiniei publice că Guvernul României încalcă orice formă de dialog social şi tratează cu dezinteres problema salariilor din sistemul public. Ţinând cont de importanţa acestor acte normative şi de efectele pe care le produc în rândul a 1,3 milioane de bugetari, cele două legi ar fi trebuit să fi adoptate prin dezbatere parlamentară. Guvernul calcă în picioare prevederile Legii 118/2010, potrivit căreia după 31 decembrie 2010 bugetarii ar fi trebuit să revină la salariile din luna iunie(înainte de reducerea cu 25%), lucru cerut şi de Curtea Constituţională a României. Reamintim faptul că majorarea de 15% propusă pentru anul 2011 reprezintă, de fapt, o scădere de 1% dacă ţinem cont de rata inflaţiei şi de faptul că premiul anual aferent anului 2010, nu se mai acordă.
Legea cadru de salarizare este făcută doar pentru clientela politică, lucru demonstrat de poziţionarea “şefilor” în partea superioară a grilei de salarizare. Deşi reprezintă domenii cheie pentru o ţară care aspiră spre o dezvoltare durabilă, angajaţii din educaţie, cercetare şi sănătate au primit doar „resturi” salariale.
“Guvernul nu face altceva decât să îşi bată joc de peste un million de salariaţi. Promovarea acestei legi prin angajarea răspunderii guvernamentale nu demonstrează decât un singur lucru: graba unui Guvern iresponsabil, pentru a da raportul în faţa Fondului Monetar Internaţional că a reuşit să pună în aplicare măsurile de austeritate. În realitate, în spatele acestor tăieri sunt ascunse interesele de partid, în funcţie de care sunt împărţiţi banii în această ţară”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.
Pentru mai multe detalii:
Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I., 0722.779.716
Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare, 0728.999.847

Niciun comentariu: