24 mar. 2011

Ministerul Educaţiei şi Guvernul României vor să ţină profesorii din Botoşani şi Suceava, în grevă generală

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia opiniei publice că ne confruntăm cu cea mai dificilă situaţie din perioada postdecembristă. Deşi colegii noştri din judeţele Suceava şi Botoşani sunt în grevă generală de două săptămâni şi organizează mitinguri şi marşuri la nivelul prefecturilor din cele două judeţe, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului precum şi Guvernul României REFUZĂ dialogul social, stabilit prin acte normative. Angajaţii din învăţământ din cele două judeţe protestează din cauza faptului că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie şi nu li se recunoaşte reîncadrarea conform Legii 221/2008, obţinută prin sentinţe irevocabile.
F.S.L.I. a făcut numeroase adrese oficiale prin care a solicitat întâlniri la care să participe reprezentanţii autorităţilor statului care pot găsi o soluţie pentru rezolvarea problemelor salariale extrem de grave cu care se confruntă colegii din cele două judeţe.
Atragem atenția, pe această cale, autorităților statului că astfel de probleme vor apărea și în restul județelor, întrucât fondurile acordate pentru plata salariilor nu ajung decât până în luna octombrie a acestui an, ceea ce înseamnă că în lunile noiembrie-decembrie 2011 angajații din învățământ nu vor primi salariile.
“Situația în care sunt colegii noștri este strigătoare la cer. Oamenii aceștia au ajuns să își cerșească drepturile, iar tot ce primesc este dispreț și umilire. Prin neplata acestor salarii, domnul ministru, Daniel Petru Funeriu și domnul prim ministru Emil Boc nu fac decât să îşi dea acordul pentru greva generală și să ignore faptul că sacrifică în acest moment actul educativ”, a declarat Simion Hancescu, președinte F.S.L.I.

Contact: Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.- 0722.779.716
Marilena Gheorghiţă, Departament Comunicare F.S.L.I. -0728.999.847

Niciun comentariu: