22 iun. 2012

INFORMARE FSLI PRIVIND SEDINTA COMSIEI DE DIALOG SOCIAL


Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului relansează dialogul social

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a convocat joi, 21 iunie, la sediul MECTS, Comisia de Dialog Social. Sedinţa a fost condusă de preşedintele Comisiei de Dialog Social, secretarul de stat, Király András György şi de directorul Direcţiei Relaţia cu Parlamentul şi Partenerii Sociali, Lucica Popescu. 
Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat următoarele ordine şi proiecte de ordine ale ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului:
- OMECTS nr. 4474/14.06.2012 privind componenţa Comisiei de Dialog Social;
- proiectul de ordin privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar;
- proiectul de ordin privind Metodologia de Organizare şi Funcţionare a Consiliului de Administraţie din Unităţile de Învăţământ Preuniversitar;
- proiectul de ordin privind Metodologia de organizarea şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar;
- proiectul de ordin privind hotărârea pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2012-2013.
Un alt subiect a vizat calendarul dezbaterilor privind negocierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură.
În urma discuţiilor avute cu partenerii sociali - reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale şi patronale, ai organizaţiilor studenţeşti şi ai organizaţiilor de părinţi, s-a convenit că este nevoie de dezbateri dar şi de propuneri concrete pentru definitivarea metodologiilor din domeniul învăţământului preuniversitar amintite mai sus. Comisiile tehnice urmează să se întrunească în cursul săptămânii viitoare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cînd vor fi propunerile la care se referă dezbaterile ce au avut loc ? Poate peste 5 - 10 ani....Noi vrem ceva concret , de sedinte ne - am SĂTURAT . În fiecare minister sunt prea mulți TOVARĂSI , cu prea multe funcții , foarte bine PLĂTITE , dar care nu prea fac nimica. Vorba ceia : LEAFA MERGE , TIMPUL TRECE ,și tovii din ministere CU DRAG ....MUNCESC...( ca si majoritatea iubiților nostri conducători de pe la scoli , inspectorate , și alte INSTITUȚII ale statului nostru ....COMUNIST ).