17 mar. 2013

Comunicat - Departamentul International FSLI



Astazi, 14 Martie 2013, peste 15.000 de sindicalisti, activisti ai societatii civile si cetateni Europeni au marsaluit cu inflacarare intr-o zi geroasa in Bruxelles pina la Piata Cinquetenaire din apropierea sediului Comisiei Europene protestind impotriva politicilor de Austeritate promovate de Troika (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Alaturi de sindicalistii Europeni ETUC, i.e. belgieni de la CSV-ACV si FGTB, francezi de la CGT, italieni, spanioli, portughezi, polonezi, croati, sindicatele din Romania au fost reprezentate de o  delegatie a FSLI compusa din Adrian Voica, vicepresedinte, sef departament International FSLI, Petre Damo, vicepresedinte SIA, si Nicolae Florentin Petrisor membru FSLI si al presedinte Asociatiei “Europe Maman”.
Demonstrantii au scandat impotriva politicilor neoliberale de Austeritate si a semnarii Pactului Bugetar care poate duce la aneantizarea Drepturilor Sociale a tuturor cetatenilor Europeni.  
Unul dintre actorii principali ai manifestatiei din Bruxelles a fost “Alter Summit”, structura coordonata de Felipe van Keirsbilck, Secretar General CNE/ACV-CSC.
Vicepresedintele FSLI, Adrian Voica, a fost intervievat de carul de reportaj al postului national de televiziune RTL Belgia, caruia i-a declarant motivele participarii la acest miting European.
Din discutiile avute cu organizatorii si din observatia la fata locului, nu s-a remarcat prezenta unor delegatii ale altor federatii si confederatii sindicale din Romania.
Participarea reprezentantilor Romaniei a fost finantata, si de aceasta data, de catre marile Confederatii Sindicale Europene.
 
 
Voica D. Adrian
Vicepresedinte FSLI si Responsabil  Departament International FSLI
Membru JSC IC
 
Petre Damo,
Vicepresedinte SIA
Membru JSC IC

Niciun comentariu: