15 iun. 2016

După 6 ani, Parlamentul României înlătură una dintre discriminările în salarizarea personalului bugetar

             Federația Sindicatelor Libere din Învățământ salută adoptarea, de către Camera Deputaților, cameră decizională, a Propunerii legislative pentru completarea Legii-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (Pl-x 707/2015).
             Prin această propunere, se prevede acordarea sporului pentru titlul științific de doctor pentru personalul plătit din fonduri publice care deține acest titlul științific în domeniul în care își desfășoară activitatea.
            Considerăm că numeroasele demersuri întreprinse de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, atât la nivelul Guvernului României, al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dar și la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, pentru înlăturarea discriminării între salariații care dețineau titlul științific de doctor anterior datei de 31 decembrie 2009 și cei care l-au obținut după 31 decembrie 2009, au sensibilizat parlamentarii, determinând
adoptarea acestei legi.
             Este un gest firesc și normal într-o societate democratică, dar nu este și suficient pentru rezolvarea problemelor în domeniul salarizării bugetarilor !
             Este de datoria Guvernului României ca, la aprobarea normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 20/2016 să țină cont și de prevederile acestei legi, în ceea ce privește plata sporului pentru titlul științific de doctor.
             Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că Parlamentul României – forul legislativ suprem – are capacitatea de a discuta și aproba o lege unitară de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice, care să elimine numeroasele inadvertențe și dezechilibre existente în salarizare.
 
 
PREȘEDINTE,
Simion HANCESCU
 
București,
14 iunie 2016

Niciun comentariu: